Köpvillkor

Edigo.se

Org.nr: 556254-8429

Salong Georges AB

Biskopsgränd 11

722 12 Västerås

Leveransadress:

Edigo.se

Biskopsgränd 11

722 12 Västerås

Edigo.se är inte en i raden av webbshoppar ihop-slafsade i syftet att sälja. På andra sidan skärmen sitter nämligen flera experter inom området och några av oss har jobbat med dessa produkter i mer än 20 år. Vi har under årens gång märkt att många inte ens vet vad de köper eller använder produkterna på fel sätt, vilket vi ville ändra på. Hos oss får du inte bara noga utvalda produkter utan också experthjälp och rekommendationer!

 

Allmänt

Edigo.se ägs och drivs av Salong Georges AB organisationsnummer 556254-8429, (nedan kallat Edigo.se). All försäljning på Edigo.se till konsument (nedan kallad Kunden) sker av Salong Georges AB. På grund av hygieniska skäl gäller inte ångerrätten för makeup, hudvårdsprodukter och hårvårdsprodukter med stöd av lagen 2005:59,4:1.2.3.

Dessa köpvillkor gäller för försäljning av skönhetsprodukter och annan lös egendom (nedan kallade varor) av Edigo.se, om annat inte särskilt överenskommits skriftligt mellan respektive Kunden och Edigo.se.

Alla varor som säljs skickas från Edigo.se`s lager i Sverige. Försäljning från Edigo.se sker för närvarande endast inom Sverige.

OBS! Ångerrätt gäller ej för produkter inom hudvård, makeup och hårvård pga hygieniska skäl.

 

Priser

Alla priser som visas på Edigo.se är inklusive svensk moms på 25 %. Det pris som anges för en vara när en beställning godkänns av Kunden påverkas inte av eventuella framtida prisändringar. Det innebär t ex att om priset på en beställd vara ändras innan beställningen har expedierats så betalar Kunden fortfarande det priset som gällde vid beställningen. Vi reserverar oss dock för eventuella felprissättningar.

Beroende på vilket val av betalningssätt Kunden gör, kan en extra avgift tillkomma. Se nedan, Betalning.

 

Betalning

Du kan välja mellan följande betalningssätt i Sverige:

1. Kortbetalning med VISA eller MasterCard.

2. Direktbetalning via din Internetbank: Handelsbanken, Nordea, SEB eller Swedbank.

3. Faktura med 10 dagar via Payson AB. (En fakturaavgift på 29:- tillkommer)

4. Postförskott (49 kr)

 

Kortbetalning

Du kan alltid känna dig trygg i att handla med svenska kort utställda av VISA eller MasterCard på Edigo.se. Vid betalning via kort samarbetar vi med Payson AB.

När du betalar med kort skickas du vidare till en säker sida med SSL-certifikat hos Payson AB, där du tryggt fyller i dina kortuppgifter och genomför betalningen. När betalningen har godkänts skickas du tillbaka till Edigo.se där du får en bekräftelse på att ditt köp är genomfört.

 

Direktbetalning

Edigo.se erbjuder säker direktbetalning via din Internetbank, för dig som är kund i Handelsbanken, Nordea, SEB eller Swedbank. Vid betalningen överförs du automatiskt till din Internetbank där du loggar in på vanligt sätt. Pengarna dras sedan direkt från ditt bankkonto i samband med att du godkänner transaktionen.

 

Faktura

Om du inte vill betala direkt med kort eller direktbetalning via Internetbank kan du välja faktura som betal- ningssätt. Vid betalning via faktura samarbetar vi med Payson AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Samtliga fakturor är av Edigo.se överlåtna till Payson AB. Fakturans betalningsvillkor är 10 arbetsdagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag, f.n. 50 kr, samt dröjsmålsränta med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

 

Postförskott

Alla varor som hämtas hos ett paketombud kan betalas mot postförskott/efterkrav, kontant eller med något av de vanligaste kontokorten. Om du använder dig av betalsättet postförskott/efterkrav tillkommer utöver fraktkostnaden en postförskottsavgift på 49 SEK.

 

Ansvarstagande

Edigo.se ansvarar inte för pengar, checkar och frimärken som skickas per brev. Vi förbehåller oss rätten att häva köp eller radera konto vid felaktiga inlämnade uppgifter per beställning eller registrering av konto.

Minderåriga (under 18 år) måste ha målsmans godkännande för att få beställa.

 

Kvitto/Orderbekräftelse

Den e-postbekräftelse du erhåller när du lägger din beställning gäller som kvitto och garantisedel. Skriv gärna ut och spara den. Om du inte fått en orderbekräftelse inom en timme, vänligen kontrollera att din e- post adress stämmer och e-maila oss på order@edigo.se så skickar vi om bekräftelsen. Skriv ordet ”Orderbekräftelse” i e-mailets ämnesfält

 

Leverans

Alla varor som Kunden har köpt på Edigo.se skickas från Edigo.se`s lager i Sverige. Beroende på vilken tid på dygnet beställning görs paketeras varorna på vårt lager inom en till tre arbetsdagar. För leverans anlitar Edigo.se Posten eller Schenker beroende på val av kund. Vi skickar samtliga försändelser med full spårbarhet till kundens önskade uthämtningsställe. Leveranstid med Posten eller Schenker är i normalt fall en-två arbetsdagar men deras leveranstid kan variera utan att Edigo.se kan påverka det.

Om ovan angivna leveranstider riskerar att överskridas avsevärt, t ex på grund av att en vara tar slut på lager, kommer Edigo.se`s kundservice att kontakta Kunden och informera om detta. Kunden har då rätt att makulera köpet och få tillbaka pengarna utan några kostnader.

För närvarande riktar sig försäljningen av varor på Edigo.se endast till Kunder i Sverige och Edigo.se har ingen möjlighet att sända varor till adresser utanför Sverige. Edigo.se har fri frakt (Standardfrakt). Expressfrakt (29:-) erbjuds vilket innebär att ordern hanteras före alla andra och skickas först.

För försändelser som är mer än 20 kg tillkommer en särskild fraktavgift än ovan som kundservice meddelar till Kund om. För försändelser som inte hämtas ut och som kommer till oss i retur debiterar vi en avgift på 300 kr för att täcka de kostnader som uppstår för hantering och administration. För omskick av outlöst retur debiterar vi 49 kr i fraktavgift.

Får du levererat ett skadat paket, så är det viktigt att du anmäler skadan vid leverans på plats.

 

Personuppgiftspolicy

Vi behandlar alla personuppgifter som Kunden lämnar i enlighet med Personuppgiftslagen (1998:204), PUL. Edigo.se garanterar att inga uppgifter om dig säljs eller används till reklamutskick från tredje part, utan en- dast används internt av Edigo.se. Kundens e-postadress används till orderbekräftelsen samt till övrig infor- mation om din beställning. Edigo.se förbehåller sig också rätten att i vissa fall göra reklamutskick till den e- postadress du har uppgett om du inte uttryckligen har angett att du inte vill ha reklam. Vill du göra ändring av uppgifterna eller bli borttagen ur registret ber vi dig kontakta Edigo.se kundservice per e-post, support@edigo.se.

 

Produktinformation

Den produktinformation som anges vid varje vara baseras på offentlig information från tillverkaren eller distributören. Informationen kan när som helst ändras av tillverkaren. Produktinformationen på Edigo.se hålls så uppdaterad som möjligt men Edigo.se kan inte på något sätt ansvara för att den är korrekt. Är Kunden på något sätt osäker på produktens innehåll e dyl, bör denne i första hand kontakta tillverkaren och i andra hand Edigo.se`s kundservice. De omdömen som finns i produktexterna är antingen tillverkarens, testarens eller Edigo.se`s. Dessa omdömen är subjektiva och det är inte säkert att Kunden kommer att tycka likadant. Omdömena kan inte användas som ett argument för att häva ett köp.

 

Ångerrätt

Ingen affär är avslutad förrän du har mottagit dina varor. Som kund har du även rätt att häva ditt köp vid fördröjning och ny föreslagen leveranstid.

Är du inte nöjd har du 14 dagars ångerrätt efter det att du har mottagit varan. Du har rätt att öppna kartongen för att kontrollera att samtliga varor är med och är i gott skick.

Ångerrätten gäller ej för produkter inom hudvård, makeup och hårvård pga hygieniska skäl.

Vill du ändra/annullera din order fastän paketet har redan skickats iväg, måste du genomföra en retur.

Vid retur måste du kontakta oss innan du skickar tillbaka varan på order@edigo.se. Varan som skickas tillbaka ska vara i väsentlig oförändrat skick. När vi fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad och inte har brutet försegling, plombering eller sigill betalar vi, inom 30 dagar, tillbaka det belopp du betalat, samt avgifter om hela ordern är returnerad. Kunden står för returfrakten oavsett om vi anordnar åt kunden eller kunden själv. Spara alltid följesedeln/returfraktsedeln tills returen är avklarad. Konsumenten ansvarar för risken vid returfrakt; denna risk innefattar bland annat att produkten skadas eller kommer bort under frakt.

Vi administrerar alla returer direkt när de kommer in och om du vill få din faktura makulerad, alternativt få din kortbetalning krediterad eller en ny vara hem skickat, så måste du ta kontakt med oss per mail, glöm inte att ange ordernumret, order@edigo.se.

 

Bytesrätt

Vid byte innan försändelse har sänts, ber vi er kontakta oss på order@edigo.se  för att makulera eller ändra på beställningen. Vid mottagandet av paket och önskan om att byta till en/flera andra varor går ärendet över till ångerrätt, se avsnitt ångerrätt.

Vid felaktig eller felexpedierad vara står vi för returfrakten.

 

Outlösta paket

Vid outlöst paket förbehåller vi oss rätten att ta ut en avgift för våra utlägg. Denna kostnad är i dagsläget 300 kr.

 

Garanti och reklamationsrätt

Får du levererat ett skadat paket, så är det viktigt att du anmäler skadan vid leverans.

Garantier på varan lämnas av respektive tillverkare. Edigo.se lämnar inga ytterligare garantier utöver den av tillverkaren specificerade. Om du känner dig det minsta osäker på garantin eller de anvisningar som medföljer din produkt, kontakta tillverkaren innan användning.

 

Returadress för varor

Edigo.se

Biskopsgränd 11

722 12 Västerås

Vid returer är det viktigt att du kontaktar oss först, se Ångerrätt och Reklamation.

Om du har någon fråga är du alltid välkommen att skriva eller e-posta dina frågor till oss.

L'Oréal Professionnel Wella Professionals Schwarzkopf Professional ghd Matrix
Moroccanoil redken sebastian gama cloud nine
pureology kerestase dfi Lanza goldwell
maria nila nioxin oriofluido revlon waterclouds